Po uruchomieniu odtwarzacza przeglądarka połączy się z usługą Google/YouTube. Usługa może przetwarzać dane techniczne, takie jak adres IP i informacje o urządzeniu.
Bez zgody przycisk otwiera preferencje. Po zapisaniu zgody naciśnij go ponownie, aby uruchomić film.